Het gaminglandschap verandert voortdurend en de huidige staat van de wereld heeft de behoefte aan efficiëntere en effectievere oplossingen voor gaming alleen maar versneld. Dankzij de overstap naar de online ruimte en de huidige manier van werken vanuit huis, zijn veel mensen beperkt tot hun eigen ruimte, met beperkte mogelijkheden voor persoonlijke communicatie en interactie.

Dankzij deze virtuele ruimte is gamen het afgelopen jaar echt van de grond gekomen, waardoor de behoefte van individuen om te communiceren met hun collega’s is ingevuld. Maar de toename van het gebruikersverkeer betekent ook meer werk voor gameservers om aan de vraag te voldoen, en het goede nieuws is dat er capabele opties op de markt zijn die dit kunnen – waarvan sommige goedkoper zijn dan je zou denken.

Het spelen van je favoriete multiplayer-games zoals Counter-Strike : Global Offensive ( CS: GO ), Rust , Left 4 Dead 2 ( L4D2 ) en zelfs Starbound als zodanig was nog nooit zo eenvoudig. Er is hier echter maar één vangst. Voor veel van deze spellen is een gespecialiseerde en toegewijde server nodig om een ​​soepele, plezierige gameplay voor iedereen, waar ook ter wereld, te garanderen, en dit is waar OVHcloud in beeld komt.

Waarom OVHcloud?

OVHcloud is een cloudprovider die gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige en kosteneffectieve cloudoplossingen voor het beheren, beveiligen en schalen van gegevens. Aangedreven door AMD Ryzen-processors, bieden de nieuw gelanceerde gameservers van het bedrijf hoogwaardige prestaties aan haar klanten en stellen ze hen in staat om de mogelijkheden van AMD volledig te gebruiken voor al hun gaming-behoeften. Deze extra powerboost kan worden toegeschreven aan het geoptimaliseerde koelsysteem van OVHcloud, waardoor de processors voor al hun cores op maximale frequenties kunnen werken.

Er zijn ook andere voordelen in petto. Een aanvulling op de expertise van de AMD-infrastructuur is een groot aantal andere cloudoplossingen die de online game-ervaring willen optimaliseren en tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van verschillende gebruikersgroepen, van gamers, uitgevers tot resellers.

Het komt erop neer dat als je met vrienden wilt spelen, het hosten van je eigen gameservers de juiste keuze is. Op deze manier voel je de drukte van openbare servers niet en vermijd je het laden en de vertragingen die met het territorium gepaard gaan.

1) Dedicated servers voor soepele, stabiele prestaties

Een van de grootste aantrekkingskrachten van OVHcloud is de zeer competente en betrouwbare combinatie van prestaties, stabiliteit en beveiliging waar de meerderheid, zo niet alle, van zijn klanten comfort in vinden. Gebouwd met een derde generatie AMD Ryzen-processor met ZEN-2 architectuur, zijn de speciale gameservers van het bedrijf ontworpen om latentie te verminderen en de algehele game-ervaring te verbeteren.

De welkome uitbarsting van kracht blijkt ook handig bij het beheren van veeleisende grafische afbeeldingen en videoverwerking, zodat gebruikers een soepelere gameplay kunnen verwachten terwijl ze genieten van meer visuele details en bekwaamheid.

2) DDoS-bescherming om veiligheidsbedreigingen te bestrijden

De online gaming- en esports-sector is geen onbekende voor gedistribueerde denial-of-service (DDoS)-aanvallen, waarbij het netwerk tussen gebruikers en servers wordt verstoord door kwaadwillende of overweldigende middelen. Met een anti-DDoS-systeem presenteert OVHcloud een goed versterkte, 24-uurs oplossing om dergelijke bedreigingen te bestrijden, met beveiligingsprotocollen die inkomend en uitgaand verkeer kunnen filteren en echte klanten kunnen onderscheiden van schadelijke aanvallen op een server .

3) Hoge bandbreedtebeschikbaarheid voor razendsnelle snelheden

Met een bandbreedte van maximaal 1 GB/s, zijn OVHcloud-servers in staat om continue en ononderbroken service te leveren aan al hun klanten zonder concessies te doen aan de prestaties. De wereldwijde beschikbaarheid van datacenters stelt gebruikers ook in staat om een ​​gameserver in de buurt van hun locatie te huren voor de beste resultaten, dus trage snelheden en in-game latentie zullen niet langer een probleem zijn.

Professionele wederverkopers en software-uitgevers kunnen ondertussen profiteren van een hoge snelheidsbandbreedte, vooral als ze op zoek zijn naar de laagst mogelijke latentie voor bepaalde geografische locaties.

4) Zeer flexibel aanbod om on-the-fly te wisselen

Heeft u de respons van klanten onderschat en heeft u een hogere verwerkingskracht nodig? Rekening. Ben je van plan om meer games toe te voegen en heb je meer opslagruimte nodig? Dubbel Check. Wilt u de prestaties verbeteren door de beschikbare RAM-grootte te wijzigen? Drievoudige controle.

OVHcloud heeft een breed scala aan faciliteiten om te zorgen voor een goede buffer op het gebied van hardware en software. Dit stelt u in staat om onderweg de specificaties te wijzigen, volgens uw behoeften, zonder weken te wachten om onderdelen te vervangen.

5) Betaalbare diensten om aan budgetvriendelijke eisen te voldoen

Het grootste nadeel van het hosten van servers zijn meestal hun hoge kosten, maar OVHcloud elimineert dat door zeer efficiënte servers te leveren tegen betaalbare prijsopties. Afhankelijk van de configuratie die u kiest, gaan de prijzen omhoog of omlaag, maar ze gaan nooit in het “exorbitante” bereik.

Bovendien kunt u het aantal services dat de gebruikers nodig hebben, beheren en aan hun eisen aanpassen. Dit zal helpen om onnodige kosten te verminderen en de winst hoog te houden.

Een voorsprong nemen op de serverconfiguratie

Het gebruik van een aparte server voor gaming is een van de beste manieren om voor meer stabiliteit te zorgen. Om dit te doen, moet je eerst het type server selecteren dat overeenkomt met de hardwarevereisten van de game die je wilt spelen of hosten – een proces waar OVHcloud gebruikers moeiteloos toe helpt. Enkele van de prominente titels die worden ondersteund, zijn onder meer:

  • Minecraft
  • CS: GO
  • Ark
  • Roest
  • Mompelen
  • ShootMania Storm
  • Left 4 Dead & L4D2
  • Team Fortress 2

Houd er echter rekening mee dat een speciale server in uw account vereist is voordat u doorgaat naar de installatiefase. In het geval van OVHcloud zijn er twee gameservers die men kan kiezen voor Game-1 en Game-2 .

Vanaf een startprijs van S $ 155,40 per maand, wordt de eerste optie aangedreven door een AMD Ryzen 5 5600X-processor en biedt tot 64 GB high-speed RAM, 2 x 500 GB SSD-opslag en een extra 2 x 4 TB HDD voor S $ 33 per maand. Dit wordt ten zeerste aanbevolen voor diegenen die medium tot high game-feesten willen organiseren.

De Game-2 is ondertussen de beste keuze voor een aanzienlijke prestatieverbetering. Met een AMD Ryzen 7 5800X-processor, tot 128 GB RAM, 2 x 960 GB SSD-opslag en een optionele 2 x 960 GB SSD, verkoopt hij vanaf S $ 233,11 per maand.

Daarna is de volgende stap om het pakket naar keuze te kopen en de mensen van OVHcloud hun magie te laten werken. Er is een uitgebreide gids om u op weg te helpen met de knowhow van installatie, maar het zou het beste zijn als dat kan worden gedaan met de hulp van een specialist, aangezien elke misstap in het installatieproces kostbaar kan zijn.

Cloudservergaming luidt het volgende tijdperk van gametechnologie in en biedt een niche die volledig kan worden verkend met de vooruitgang van 5G- en 6G-technologie. OVHcloud dient om de overgang naar dit veld te vergemakkelijken en biedt haar klanten een eersteklas ervaring. Met een scala aan functies en oplossingen tot haar beschikking, zijn de gameservers meer dan goed uitgerust om de online game-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here