Een laptop is tegenwoordig niet meer wat consumenten denken dat het is, van een scherm dat alleen aan een toetsenbord is gekoppeld. In plaats daarvan bieden moderne laptops nu een veelzijdigheid die hun functies uitbreidt tot buiten de typische rigide vormfactor waaraan we gewend zijn geraakt. De ASUS Vivobook 13 Slate OLED is ‘s werelds eerste 13,3-inch OLED Windows afneembare laptop die zowel als tablet als als laptop kan functioneren, en toch uitzonderlijk presteert als beide.

Het middelpunt van dit apparaat is het 13,3-inch FHD OLED-aanraakscherm met een beeldverhouding van 16:9. De beelden zijn scherp, helder en levendig, met kleuren die uit het scherm springen. Natuurlijk zijn de opgepoetste beelden een meer dan welkome bonus als het gaat om films kijken en games spelen. Voor sommigen, vooral digitale kunstenaars, kunnen ze van vitaal belang zijn om de beste kwaliteit van kunstwerken naar voren te brengen. Dit geldt met name voor studenten die merken dat ze presentaties en zelfs visuele projecten maken. Met Dolby Vision is de Vivobook 13 Slate OLED wat betreft kleurnauwkeurigheid bijna onberispelijk in zijn schittering. Als dat niet overtuigend genoeg voor je is, dan zou het feit dat Pantone gevalideerd is daar meer dan voldoende bewijs van moeten zijn.

Bovendien is het display ook een aanraakscherm, wat betekent dat voor gebruikers die onderweg zijn en vaak in een grote verscheidenheid aan houdingen en situaties verkeren, zoals werken in een bus of trein, er voldoende flexibiliteit is om het apparaat comfortabel te gebruiken. Dit is meer dan waarschijnlijk het geval voor studenten die vaak op pad of onderweg zijn. Met een gewicht van slechts 785 gram en een dikte van 7,9 mm is deze gestroomlijnde 2-in-1 pc en OLED-tv of -tablet niet moeilijk om mee te nemen. 

Aangezien een touchscreen waarschijnlijk agressief in gebruik zal zijn, heeft ASUS ervoor gekozen om het te versterken met een Corning Gorilla Glass-scherm, evenals een anti-vingerafdrukcoating, zodat vegen die scherpe beelden niet in de weg staan.

Als een apparaat dat in 2022 uitkomt, werkt de Vivobook 13 Slate OLED op Windows 11, wat betekent dat het wordt geleverd met productiviteitsfuncties die het een fluitje van een cent maken om snel aantekeningen te maken en uw workflow te vergemakkelijken. Met de digitale penfunctie* kunt u bijvoorbeeld op natuurlijke wijze schrijven en tekenen, naadloos aantekeningen maken in PDF’s en websites en een penmenu personaliseren om gemakkelijk toegang te krijgen tot uw favoriete apps. Geniet in combinatie met gebaren met meerdere vingers van snellere navigatie en vloeiende workflow**. Spreek en zie uw woorden omgezet in tekst met Voice Typing. Het kan zelfs pauzes en verbuigingen detecteren om de nodige interpunctie toe te voegen***. Voor al deze functies is het gebruik van een muis en toetsenbord niet nodig, waardoor het gemak van een productiviteitstablet wordt omgezet in een alles-in-één laptop.

Als het op entertainment aankomt, zijn beelden gewoon niet genoeg en is audio ook cruciaal. Daarom bieden de Dolby Atmos quad-speakers meeslepende audio, wat het kijken naar films en gamen naar een hoger niveau tilt.

De levensduur van de batterij is ook extreem robuust, met een capaciteit van 50 Wh die de Vivobook 13 Slate OLED tot negen uur van stroom kan voorzien, meer dan genoeg voor een hele dag op school, en nog wat. Met de snellaadadapter van 65 W wordt de levensduur van de batterij nog minder belangrijk, aangezien het slechts 39 minuten duurt om het apparaat van nul tot 60% op te laden.

Wat betreft accessoires, veelzijdigheid is nog steeds de naam van het spel. Er zijn het toetsenbord, de hoes, de hoes, de styluspen en de hoes. In combinatie met het ultradunne 5 mm 314g-toetsenbord is het duidelijk dat draagbaarheid en gebruiksgemak hoog op de prioriteitenlijst van ASUS staan.

Met de afdekstandaard kan het apparaat zowel liggend als staand worden neergezet, zodat gebruikers het eenvoudig kunnen instellen voor een handsfree kijkervaring.

De ASUS Pen 2.0 zal onmisbaar zijn voor zowel de digitale artiest als de student die veel aantekeningen maakt. Met vier verwisselbare penpunten, 2H, H, HB en B, die elk hun eigen wrijvingseigenschappen en hardheid hebben, kunnen gebruikers de ideale punt gebruiken die het beste bij hun teken- en schrijfstijl past. De ASUS Pen 2.0 voelt net als het gebruik van een echte pen of penseel.

Ten slotte stelt de hoes gebruikers in staat om dat allemaal bij elkaar te dragen, en het past mooi in zowel een rugzak als een draagtas.

De Vivobook 13 Slate OLED wordt geleverd met een Intel Quad-Core-processor met x86-architectuur tot 3,3 Ghz. Het heeft ook een 5 MP camera aan de voorkant en een 13 MP camera aan de achterkant, waardoor videogesprekken veel soepeler en probleemloos verlopen, vooral met de AI Noise-Cancelling Audio in de mix.

Aangezien de hybride werkomgeving zelfs voor studenten de norm wordt, is de veelzijdigheid van de ASUS Vivobook 13 Slate OLED een apparaat dat het overwegen waard is voor uw volgende upgrade. Het is zowel een werkstation als een draagbare krachtpatser voor thuisentertainment.

Voor een apparaat dat zoveel kan en tegelijkertijd zijn visuele flair presenteert, is het dus een aangename verrassing dat de Vivobook 13 Slate OLED slechts S $ 1.199 kost en te vinden is in de ASUS Store . Ook, in tegenstelling tot wat soms gebeurt met bepaalde winkels, is deze prijs inclusief alle accessoires – hoes, hoesstandaard, stylus, stylushouder, toetsenbord en oplaadadapter!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here