Terugkerende opnamen op buitenlandse locaties tijdens de pandemie hielpen de film- en tv-industrie in Ontario naar een record van $ 2,88 miljard aan totale productieactiviteit in 2021.

Ontario Creates, dat de provincie in Hollywood op de markt brengt, meldde dat de uitgaven voor buitenlandse film- en tv-productie in de Canadese provincie vorig jaar $ 1,91 miljard bedroegen, vergeleken met $ 802,5 miljoen die in 2020 aan de totale productie werd uitgegeven toen Hollywood en lokale producenten film- en tv-toestellen sloten als de pandemie groeide in impact.

De uitgaven voor 2021 bliezen voorbij de pre-pandemische $ 1,12 miljard uitgegeven aan lokale film- en tv-uitgaven in 2019 in en rond Toronto, aangezien grote studio’s en streamers zwaar investeerden in inhoud voor nieuwe direct-to-consumer-platforms, waarbij de grootste stad van Canada vaak verdubbelde als Boston , New York en Chicago.

De uitgaven voor buitenlandse speelfilms bedroegen in 2021 $ 161,8 miljoen, inclusief opnames op locatie voor Guillermo del Toro ‘s Nightmare Alley. De filmactiviteit verbleekte tegen de $ 1,58 miljard aan buitenlandse tv-serieproductie vorig jaar in Ontario.

Dat omvatte camera’s die draaien op Amazon ‘s Reacher and The Boys -serie, MGM en Hulu ‘s The Handmaid’s Tale , Paramount+’s Star Trek Discovery en Mayor of Kingstown , Apple TV+’s See en OWN’s Napa Valley, en allemaal onderworpen aan strikte COVID-19-protocollen en beveiligingen op sets.

Peak TV was goed voor Ontario, aangezien de productie van Hollywoodfilms de afgelopen jaren sterk was in en rond Vancouver aan de westkust van het land. De binnenlandse productie-uitgaven bereikten vorig jaar $ 965,4 miljoen, vergeleken met de totale uitgaven van $ 694,9 miljoen in 2020.

Terwijl streaminggiganten zoals Netflix , Hulu en Amazon grote weddenschappen aangaan op Ontario als productiebasis voor de lange termijn, blijft de provincie lokale soundstages toevoegen om nog meer Hollywood-productie in te luiden. De provincie heeft momenteel ongeveer 3,7 miljoen vierkante meter aan podiumruimte.

Nog eens 2,6 miljoen vierkante meter aan studioruimte zal de komende jaren worden voltooid in Toronto en de omliggende gebieden, 60 procent meer dan wat momenteel beschikbaar is. De film- en tv-productie van Ontario was vorig jaar ook verspreid over de provincie, aangezien Reacher werd opgenomen in Pickering, en Kingston en Sudbury gastheer waren voor Hulu’s Letterkenny – productie.

En de visuele effectenhuizen van de provincie waren in 2021 druk bezig met het voltooien van het werk aan de series Locke & Key en Wednesday van Netflix, Halo van Paramount+ , The Expanse van Amazon en The Lost Symbol van Peacock .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here