Fans die om VRR en 1440p-ondersteuning op de PS5 hebben gesmeekt, kunnen een beetje tevreden zijn met de blogpost van PlayStation over de systeemsoftware-update die vandaag is uitgerold. De update van maart bevat betere bedieningselementen voor spraakchatgroepen (Partijen genoemd), UI-verbeteringen op PS5, evenals enkele nieuwe toegankelijkheidsfuncties – er werd ook aangekondigd dat PS5 ondersteuning krijgt voor variabele verversingssnelheid (VRR) op HDMI 2.1-compatibele tv’s en PC-monitoren in de komende maanden.

De updates in de patch van vandaag, die de afgelopen twee maanden in bèta is getest , omvatten:

  • Open en gesloten feesten : een van de door fans gevraagde functies die bij de update worden geleverd, zijn de wijzigingen in feesten (de voicechat van PlayStation). Partijen kunnen nu worden gemaakt als Open (iedereen kan meedoen, zelfs vrienden van vrienden) of Gesloten (alleen degenen die je uitnodigt, kunnen deelnemen), waardoor je meer controle hebt over je sociale groepen.
  • Voicechatrapportage (PS5) : een visuele indicator van wie er aan het woord is, helpt u de spreker te identificeren voor het maken van uw rapport.
  • Share Rechtstreeks afspelen vanuit voicechat (PS5) : U hoeft Share Screen niet eerst te starten.
  • Individuele volumeregeling voor voicechat (PS4) : het volume van elke speler in uw party kan individueel worden aangepast.
  • PS5 Game Base-verbeteringen : betere functionaliteit van de Game Base in het Control Center, zodat u al uw vrienden kunt zien, berichten, afbeeldingen en video’s kunt verzenden en de gedeelde media van een groep kunt bekijken.
  • PS5 UI-functies : een nieuw genrefilter om je games te doorzoeken, betere controle over wat er op je startscherm verschijnt, verbetering van het visuele ontwerp van de trofeekaart en trofeelijst, en het gemakkelijker maken om het scherm te delen en je stream te streamen gameplay tot een open feest.
  • Nieuwe toegankelijkheidsfuncties : Mono-audio-ondersteuning voor hoofdtelefoons (dezelfde audio aan beide kanten van de hoofdtelefoon, wat vooral handig kan zijn voor spelers met eenzijdig gehoorverlies), evenals de functie Screen Reader (tekst op het scherm naar audio) naar 15 talen.
  • Verbeteringen in de PS-app en PS Remote Play : gebruikers kunnen via de PS-app partijen creëren of eraan deelnemen; PS App Game Base UI is bijgewerkt om consistent te zijn met de PS5-wijzigingen; een nieuwe donkere modus beschikbaar voor de mobiele app PS Remote Play.

Aanstaande: VRR-ondersteuning voor PS5

PlayStation heeft ook aangekondigd dat PS5 de komende maanden ondersteuning krijgt voor variabele verversingssnelheid (VRR) op HDMI 2.1-compatibele tv’s en pc-monitoren.

Variabele verversingssnelheid (VRR) maakt dynamische synchronisatie van de verversingssnelheid van deze apparaten met de grafische uitvoer van de PS5 mogelijk, waardoor problemen met frame-pacing en screen tearing worden verminderd of verwijderd. Wat dit voor PS5-gebruikers zou moeten doen, is dat de graphics er beter uitzien en de gameplay beter aanvoelt omdat de invoervertraging wordt verminderd.

VRR-ondersteuning voor eerder uitgebrachte games zal worden gepatcht, maar zelfs games die niet zijn geoptimaliseerd voor VRR kunnen er nog steeds mee proberen te werken. De optie kan naar wens worden omgeschakeld.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here